"FIRA NET"És una fira monogràfica, la qual el tema principal gira entorn al sabó i articles de la higiene personal. El motiu d’aquesta fira rau en recuperar la tradició sabonera, tan arrelada a la población de Montgai, degut a la presencia d’una fabrica de sabó a principis del S.XX i a la dinàmica activitat dels oficis dels Morcaires i Barrellaires.
Artesania de Catalunya ha ajudat a definir el format d´aquesta fira i ha donat el seu ple suport des de els seus inicis. Artesania aposta per aquest tipus de fires monogràfiques, essent aquesta, un model i exemple a seguir.

Es la primera fira monogràfica del sabó de l´estat Espanyol, Artesania de Catalunya dóna el ple suport a aquesta fira des de el seu inici l’any 2009. Avui es ja un model de fira monogràfica de gran interès, havent reunit més de 5.000 visitants en les edicions anteriors.

Net.Fira del sabó acull els millors artesans saboners i de productes uniformes per cuidar al màxim el detall i la imatge de l´exposició, però a més, la fira es complementa amb atractives demostracions dels processos d´elaboració del sabó recollits al costumari Català, des de l´arribada de la matéria prima (lolis i greixos usats) amb un carro estirat per un ase, fins a la bullida d´aquests productes i l´obtenció de les preuades pastilles de sabó.

Al mateix temps es pretén fomentar el reciclatge dels olis utilitzats i es completa la mostra amb activitats pedagògiques com conferències o exposicions i altres actes d´entreteniment per als més petits, com espectacles de bombolles; sempre relacionats amb el sabó com a fil conductor de Net, Fira del Sabó de Montgai.


PROPERA EDICIÓ: 21 D'ABRIL DE 2024

2 comentaris: